tirsdag den 9. juni 2009

Fast grund under foedderne - og plastik paa lommen


Hej igen,

Saa er vi tilbage efter cruise. Vi er ganske blaeste i hovederne efter mange indtryk baade under og over vand. Baaden var som I kan se paa billedet en ganske lille sag. Saa den gyngede med stor fornoejelse. Men ikke noget soesygepiller ikke kunne klare. Pt. gynger det hele endnu, selvom vi er landkrabber igen.

Vi var afsted med nogle hyggelige folk fra hele verden i alle aldre. Guiden, Alfonso, var en trind og hyggelig fyr med 20 aars guide-erfaring, og kokken en tyk mand, som stod fastspaendt i et minimalt koekken hele dagen lang. Saa vi savnede ikke noget. Til gengaeld skal vi nu vaenne os til ikke at faa serveret 3 store maaltider om dagen + 2 x snacktime.
Oerne og dyrene var helt fantastiske (selv naar man ikke er interesseret i dyr). Og vejret var lige i oejet, selvom det er lidt skaevt for aarstiden (tak til global opvarmning). Den stoerste oplevelse var nu nok at snorkle m pingviner, rokker, hajer og legesyge soeloever (enddog i en grad saa Anne-Mette blev nappet i anklen af en af dem). Der er ubeskriveligt farverigt og levende under havets overflade.





Straks efter landgang for vi til oens posthus for at undersoege om brevet med vores nye kreditkort mon skulle vaere ankommet - en ikke ubetydelig detalje for resten af turen. Selvom Western Union-overfoersler har vaeret som sendt fra himlen, saa er det en dyr omgang og ikke mindst svaert ubehageligt at rende rundt med kontanter i de maengder i de stoerre byer.
Det var med skepsis vi troppede op paa postkontoret - og vi blev da ogsaa moedt med en vis ligegyldighed, selvom vi paapoegede hvor vigtigt det var for os at faa afklaret hvor brevet befandt sig (vi har flybilletter herfra imorgen, saa vi skulle gerne vide om vi var koebt eller solgt).

Da brevet ikke laa oeverst i en af de naermeste, taarnhoeje bunker af post, maatte vi komme tilbage senere (efter siesta selvfoelgelig). Ved andet besoeg bankede hjertet ganske hurtigt. Men taenk om der ikke var bid. Ifoelge stempling ankom brevet allerede til Galapagos d.3.juni - allerede 5 dage efter afsendelse fra DK. Godt klaret for et land, hvor alt kan vente til imorgen.
Tilbagekomsten af likvide midler skal fejres i aften med et glas roedvin (som til nogles overraskelse er dyrere her end i DK trods nabolandenes glimrende vinproduktion). Imorgen skal det fejres med en tur til fastlandet - for selvom her er skoent er det begraenset hvor laenge man gider vaere her.
Saa imorgen flyver vi til Guayaquil, hvorfra vi enten tager til Cuenca eller paa hval-kig i Puerto Lopez ved kysten (hvalerne svoemmer fra Canada til Argentina nu).
Vi glaeder os til at laegge vores egne fotos ud paa bloggen igen.
Vi skrives