onsdag den 17. juni 2009

Hiking



Saa er der igen traette ben dagen derefter. Vi har vaeret paa to lange hikes i bjergene. Paa den foerste i nationalparken "El Cajas" fik vi foelgeskab af en fyr fra Mexico/Indonesien/Tyskland. Han kontaktede os i busterminalen, hvilket viste sig at vaere vores held. Han talte flydende spansk, og uden hans sprogkundskaber, var vi aldrig endt det rigtige sted. Det var nemlig valgdag i Equdor, hvorfor alle busser var fyldt til bristepunktet - Armin, som vores ven hedder, fik os dog listet paa en bus, hvor vi kunne staa op bagerst i bussen.

Med Armins foelgeskab drog vi ud blandt bjerge, dale, soeer, vandfald og lamaer - det var en smuk solskinsdag, saa humoeret var hoejt. Vi gik ti km (opad) og endte i 4167 meters hoejde - puha det var haardt, men Armin pustede MEGET mere end os, saa da turen var slut, var han meget imponeret over saadan et par staerke danske piger :)

Igaar tog vi et smut til en lille by, Giron, der ligger klemt inde i en lille dal. Herfra kan man gaa ca. 10 km. opad (!), til man naar vandfaldet "El Chorro". Igen var vejret med os, saa det var et smukt syn, da vi naaede frem. De lokale syntes vist, vi var tossede at gaa derop, men hvem kan ogsaa forstaa, at turister bruger deres ferie paa det, naar nu deres hverdag bestaar af haardt fysisk arbejde. Vi gik gennem landbrugsland, hvor de stadig ploejer med okser og en meget simpel plov!


I aften skal vi moedes med Diana fra sydafrika, som vi moedte paa vores cruise. Hun er en eventyrsoegende dame naer de 50, der har efterladt mand og boern derhjemme for at dyrke sin store interesse for botanik - hun er medlem af "Botanical Society" i Cape Town :) Hun kommer til Cuenca i dag efter en tur i Amazonas, saa det ser vi frem til at hoere om. Vi har fundet en hyggelig, lokal restaurant, hvor vi forhaabentlig kan faa noget dejlig mad og udveksle rejseerfaringer.